Magdalénu a Rafaela Teklitsovcov z Mandľovej ulici pozná v Jarovciach hádam každý. Lebo ak si do konca októbra u týchto naslovovzatých cukrárov neobjednajú záujemcovia vianočné pečivo, a nechce sa im piecť, majú problém. Z výrobne, ktorá je u Teklitsovcov blízko domu sa vinie úžasná vôňa. Taká škoricovo- čokoládovo vanilková, presne, ako si ju pamätáme z čias, keď ešte u nás doma piekli staré mamy. Sympatickí manželia sa vďaka ich profesii – obaja sú cukrári aj zoznámili kedysi vo výrobni na Moskovskej ulici. Posledné roky jarovskí rodáci spojili svoje sily a začali posledných šesť rokov svojimi skvelými výrobkami zásobovať nielen Jarovčanov ale aj záujemcov z okolia.
– Dokonca k nám chodievajú už i z Rakúska, pripája sa pán Rafael. Pečú približne 12 druhov vianočného pečiva, ktoré sa v ústach premieňa na obláčik. S prípravami začínajú už začiatkom novembra, tak aby stihli uspokojiť čoraz väčší záujem. Vďaka tomu sa stáva, že potom už nevládzu prísť na polnočnú omšu alebo dokonca celé Vianoce odpočívajú, celkom zrobení z práce na svojich produktoch. Pripravujú linecké pečivo, krehké, kokosové aj orechové, vo výrobni vidíme medvedie tlapky aj vanilkové rožteky, hviezdičky, zvončeky, zlepujú ich aj vďaka vlastným voňavým džemom, ktoré vyrobili zasa v lete vďaka svojej upravenej obrobenej záhrade. A koľko vianočného pečiva zhotovia na objem? Obaja zalomia rukami – sto? Stodvadsať kilogramov? Je to naozaj veľa. – Pečenie je však umenie a preto nezaháľame ani počas ostatného roka, prízvukuje pani Magdaléna. Ukazuje katalóg s tortami od výmyslu sveta. Svadobné aj také na kar, pre deti aj pre starších ľudí. Nuž a fantázii sa medze nekladú. – Príďte okoštovať naše veterníky, pozýva pán Rafael. Neviem si predstaviť, žeby som mu odolala.28