Vyvrcholením tohtoročného Gurmán festu, ktorý sa konal na dostihovej dráhe v Petržalke, bola už tradične Starostovská džemovačka, ktorej sa zúčastnilo šesť tímov. O titul najlepší a najrýchlejšie predaný džem súťažili mestské časti Lamač, Devín, Záhorská Bystrica, Petržalka, Čunovo a bratislavská župa. Starostom, pravdaže, pomáhali tímy odborníkov, ktorí pripravili pre túto príležitosť džemy podľa tradičných receptúr.
Mestskú časť Čunovo reprezentovala starostka Gabriela Ferenčáková, ktorej výdatne pomáhali s jahodovým džemom z vlastnej úrody Renáta Čaplová a Mária Brozsová. „Džemík sme varili z korunného želírovacieho cukru a pridávali do zmesi aj citrónovú šťavu. To preto, aby nebol príkro sladký, ale aj trošku kyselkavý,“ rozhovorila sa hlavná čunovská džemová šéfkuchárka, zástupkyňa starostky Renáta Čaplová. Na džemovačku priniesla i jahodovú roládu z pravých čunovských vajec. Táto dáma varieva doma džem aj z marhúľ, ktoré sú v Čunove mimoriadne kvalitné. „Vlani som varila dokonca zmesku, čo dala záhrada, teda džem z višní, čerešní, ríbezlí a jahôd.“ Pani Renáta okrem toho varí na jeseň slivkový lekvár. Ale rozmýšľa o tom, že by niečo zaujímavé dokázala pripraviť aj z bazy.
Jahodovo-šípkový džem pripravil osobne starosta Lamača Peter Šramko. Podobne sa tváril vicežupan Ivo Nesrovnal. Ponúkal jahodový džem, ktorý aj on považuje za najlepší. Na podujatie ho prišla podporiť manželka s päťmesačnou dcérkou Adelkou, ktorá sladko spinkala v kočíku a bolo jej celkom jedno, či tato na Starostovskej džemovačke uspeje. Starosta Lamača vtipkoval. Ako natieral chlebíky špeciálnym jahodovo-šípkovým džemom, komentoval svoje kulinárske majstrovstvo: „Mám manželku detskú lekárku, preto doma musím všetko robiť sám.“
Mestská časť Devín so starostkou Ľubicou Kolkovou ponúkala marhuľový džem, ktorý s láskou varila Gitka Leskovská s neterkou Robertou Hulanskou. Petržalka a Vladimír Bajan sa prezentovali rovnako marhuľovým džemom, podobne ako Záhorská Bystrica. Prvá predala džemy Petržalka. Najviac hlasov od porotcov, ale vzácne aj od konzumentov, získal džem práve zo Záhorskej Bystrice. Džemový Oskar sa teda ušiel mestskej časti, ktorá bude onedlho oslavovať 700 rokov svojho založenia. Starosta Jozef Krúpa predstavil všetkým jeho autorku Milku Jarošovú, ktorá džem uvarila z lanských marhúľ. Všetci sa tešili. Lebo vzácna zhoda návštevníkov a odbornej poroty nebýva často.