Dlho pred jej otvorením sa Rusovčania z novostavieb tešili, že budú mať cukráreň aj na Gaštanovej aleji. Preto ju prišli otestovať hneď, ako mohli, a dnes už má svojich „štamgastov“, no denne prichádzajú aj noví zákazníci. A majú prečo.
„Je tu super ponuka a cítiť, že plnky sú maslové, čokoláda čokoládou, všetko má chuť ako doma čerstvo upečené,“ nevedela cukráreň Melrose vynachváliť pani Eva.
„V týždni máme tak 15 – 17 druhov zákuskov, medzi nimi aj tri bezlepkové a chystáme aj bezlaktózové, aby si u nás mohli zamaškrtiť naozaj všetci,“ vyratúva majiteľ Robert Laca. Počas víkendu sa sortiment rozširuje o 3 – 5 ďalších druhov. Zákusky im vozia z Danely, vychýrenej výrobne, ktorá má sídlo v Bratislave na Trnávke, a ktorá je roky zárukou domáckej kvality. „Zásadne používajú len maslo, živočíšne tuky a vajíčka z voľného chovu, žiadne umelé náhrady,“ vysvetľuje Robert Laca.
Do cukrárne chodia prevažne mamy s menšími deťmi, preto je tu pre nich aj mini detský kútik. K zákusku si môžu dať kávu, minerálku či nejakú ovocnú šťavu. V ponuke nenájdete ale žiadny alkohol. Darmo – cukráreň je cukráreň…
V čase našej návštevy však mali prevahu muži. Na zákusky ich prišlo hneď šesť. Najviac im chutila tvarohová torta, ale aj francúzske krémeše, rolády a gaštanové hniezda. Dali sme si tiež. A fakt boli mňam!7